x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kosovo - Serbia ameninţă

Kosovo - Serbia ameninţă

de Jurnalul National    |    28 Dec 2007   •   00:00

Autorităţile sărbe au anunţat ieri că vor respinge aderarea ţării lor la Uniunea Europeană sau la NATO dacă membrii acestor structuri vor recunoaşte independenţa provinciei Kosovo, informează agenţia Reuters, preluată de Mediafax.

Parlamentul sărb a aprobat cu 220 de voturi pentru şi 14 impotrivă o rezoluţie care precizează că Serbia nu va semna nici un tratat care nu ii recunoaşte integritatea teritorială şi suveranitatea sa asupra Kosovo. Rezoluţia a fost sprijinită de preşedintele Boris Tadici şi de premierul Voislav Koştuniţa, liderii celor mai mari două partide din coaliţia de centru-dreapta aflată la guvernare, precum şi de radicalii ultranaţionalişti şi de socialiştii din Opoziţie. Rezoluţia menţionează că "orice tratat pe care Serbia il semnează, inclusiv Acordul de Stabilizare şi Asociere, trebuie să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării".

Textul mai precizează că Serbia va respinge o decizie de aderare la NATO şi se va opune unei misiuni de supraveghere a Uniunii Europene, care se pregăteşte să ia locul ONU in Kosovo, dacă nu obţine aprobarea Consiliului de Securitate. Rusia, aliatul Serbiei, a blocat deja această decizie, aminteşte Mediafax.

×
Subiecte în articol: externe