x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul nu înţelege acuzaţiile Microsoft despre hackeri ruşi care au vizat think-tank-uri americane

Kremlinul nu înţelege acuzaţiile Microsoft despre hackeri ruşi care au vizat think-tank-uri americane

21 Aug 2018   •   15:30
Kremlinul nu înţelege acuzaţiile Microsoft despre hackeri ruşi care au vizat think-tank-uri americane

Kremlinul a declarat marţi că nu înţelege acuzaţiile lansate de Microsoft potrivit cărora hackeri legaţi de guvernul rus au încercat să vizeze site-urile a două think-tank-uri conservatoare americane, informează Reuters. 

Gigantul software a declarat că a împiedicat încercări de piraterie informatică având legătură cu Rusia săptămâna trecută, ceea ce sugerează că Moscova îşi extinde atacurile înaintea alegerilor de jumătate de mandat din noiembrie în Statele Unite. 

"Nu ştim despre ce hackeri vorbesc", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă telefonică după ce a fost întrebat despre acuzaţiile Microsoft. 

"Despre cine anume vorbesc exact? Nu înţelegem care este dovada şi baza pentru asemenea concluzii. Aceste dovezi lipsesc", a adăugat el. 

Echipa de hackeri ruşi care a încercat să intervină în alegerile prezidenţiale din SUA vizează grupuri de reflecţie conservatoare pentru a le sustrage date, a indicat luni Microsoft, aminteşte France Presse. 

Pe baza unei decizii judecătoreşti, gigantul software a preluat controlul săptămâna trecută asupra a şase site-uri false implicate în această campanie, printre care al Institutului Republican Internaţional şi al Institutului Hudson, a scris pe un blog Brad Smith, preşedinte al Microsoft.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kremlin Microsoft hackeri rusi think-tank