x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La 14 ani, vrea să fie guvernator al statului Vermont

La 14 ani, vrea să fie guvernator al statului Vermont

14 Aug 2018   •   07:50
La 14 ani, vrea să fie guvernator al statului Vermont

Ethan Sonneborn nu este preocupat de jocuri, fete sau reţele sociale, ca alţi adolescenţi de vârsta lui, ci are vise mult mai mari. El este în prezent în plină campanie pentru postul de guvernator de Vermont, profitând de un vid juridic care nu stabileşte limita de vârstă pentru a candida la cea mai înaltă funcţie din acest stat. 

 

Singura condiţie este domiciliul stabil în Vermont de cel puţin patru ani, ceea ce nu reprezintă un obstacol pentru Ethan, care trăieşte în acest stat de când s-a născut, in oraşul Bristol, nu departe de frontiera canadiană. Tanarul nu a lăsat nimic la voia întâmplării: are pagină de Facebook, site oficial, cont de Twitter, panouri pe marginea străzilor şi a organizat şi strângeri de fonduri. 

Si-a depus cadidatura de cateva luni, însă popularitatea lui Ethan a crescut spectaculos în aceste ultime zile, pe măsura apropierii alegerilor primare democrate pentru statul Vermont, care au loc marţi. Adolescentul care se îmbracă la costum şi cravată a participat la începutul lui august la dezbaterile democrate împreună cu concurenţii săi care au de patru sau cinci ori vârsta sa. Printre ei este şi Christine Hallquist, care, in caz de victorie, ar fi prima guvernatoare transgen din istoria SUA.

Programul lui Ethan este foarte de stânga, apropiat de cel al senatorului de Vermont fost candidat în alegerile prezidenţiale democrate Bernie Sanders. Acoperire de sănătate universală, o legislaţie care să interzică discriminarea persoanelor care provin din comunitatea LGBT, o taxă pe poluare şi creşterea salariului minim reprezintă principalele propuneri din programul său. 

Dacă va reuşi să treacă de stadiul alegerilor primare, Ethan trebuie să câştige şi la 6 noiembrie în faţa guvernatorului republican Phil Scott, ales în 2016 şi care candidează pentru un nou mandat. "Macar ar trebui sa ai permis de conducere (16 ani - n.r.) cand devii guvernator", a comentat Scott in fata presei, apreciind că ar fi oportun să fie fixată o vârstă legală. 

"2018 este anul în care oameni de toate originile socio-economice, care nu au profilul unui politician tip, se prezintă la alegeri", a explicat Ethan Sonneborn "şi cred că fac parte din această mişcare". AGERPRES

×