x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La anunţul noului papă ploaia s-a oprit

La anunţul noului papă ploaia s-a oprit

14 Mar 2013   •   09:28
La anunţul noului papă ploaia s-a oprit

În timpul conclavului, când sute de mii de oameni aşteptau joi seara în piaţa Piaţa Sfântul Petru să vadă culoarea fumului din coşul Capelei Sixtine, la Roma ploua torenţial, iar când cardinalul protodiacon Jean-Louis Tauran a ieşit la balcon să anunţe 'Annuntio vobis laetitiam magnam: Habemus Papam', ploaia s-a oprit brusc, relatează Rai Uno.

 
Foarte mulţi dintre credincioşi au considerat aceasta drept un 'semn bun', mai ales că în ziua în care Benedict al XVI-lea a anunţat că se retrage de la conducerea Bisericii Catolice, un fulger a lovit domul catedralei Sf. Petru. 
 
Despre noul papă Francisc (cardinalul Jorge Bergoglio) publicaţia Catholic Online scrie că în Argentina el era cunoscut pentru opoziţia sa fermă faţă de avort şi eutanasie. Cardinalul Bergoglio a susţinut poziţia Bisericii Romano-Catolice, care condamnă homosexualitatea, a criticat adoptarea în 2010 a unei legi care permite căsătoriile homosexuale, a susţinut ca acestor cupluri să le fie interzis să adopte copii, dar, de asemenea, s-a pronunţat pentru o atitudine respectuoasă faţă de minorităţile sexuale. 
 
Cardinalul a predicat iubirea creştină pentru aproape şi a rămas în amintirea multora atunci când în 2001 a vizitat un spital, unde a spălat şi sărutat picioarele a 12 bolnavi de SIDA.

×
Subiecte în articol: habemus papam ploaie