x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La Moscova, mii de tineri au luat apararea Telegram

La Moscova, mii de tineri au luat apararea Telegram

30 Apr 2018   •   19:09
La Moscova, mii de tineri au luat apararea Telegram

Mii de ruşi, inclusiv Alexei Navalnîi, opozantul ''numărul unu'' faţă de Kremlin, au manifestat la Moscova in semn de protest fata de masurile de intarire a supravegherii Internetului, după blocarea de către autorităţile ruse a serviciului de mesagerie Telegram.

 

Autorizată de către Primăria Moscovei, manifestaţia a reunit în centrul capitalei circa 8.000 de persoane, potrivit poliţiei şi organizatorilor, o cifră relativ mare pentru o adunare a opoziţiei. O manifestaţie similară împotriva restricţiilor asupra Internetului a strans doar o mie de persoane la Moscova în august 2017.

Protestarii au purtat pancarte cu sloganuri antiguvernamentale şi drapele ruseşti, scandând uneori ''Putin este un hoţ'' sau ''Nu rămâneţi tăcuţi''. Adresandu-se multimii, Navalnîi i-a multumit cofondatorului Telegram, Pavel Durov, pentru că a creat aceasta mesagerie criptată, apreciată de numeroşi ruşi.

Intr-un comentariu postat pe reteaua sociala VKontakte, Durov a calificat demonstratia drept ''fără precedent''. ''Energia voastră poate sa schimbe lumea'', a afirmat el.

La jumătatea lunii aprilie, autorităţile ruse au ordonat blocarea aplicaţiei cu 200 de milioane de utilizatori (dintre care 7 % în Rusia). Blocarea Telegram a avut loc la puţin timp după alegerea lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat şi cu mai puţin de o lună înainte de învestirea lui în funcţie pe 7 mai. AGERPRES

×