x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La palatul lui Saddam

La palatul lui Saddam

10 Feb 2004   •   00:00

Printul Charles al Marii Britanii le-a facut, la sfarsitul saptamanii, o vizita-surpriza trupelor din Irak, urmand exemplul presedintelui SUA, George W. Bush, si al altor oficiali care au facut cu succes astfel de desanturi.

INCURAJARI. Imbracat in uniforma militara, Charles a sosit pe aeroportul din Basra la bordul unui avion de tip Hercule, care l-a adus din Kuweit. Timp de sase ore, printul a vizitat bazele britanice, a stat de vorba cu militarii si a facut tot ce i-a stat in puteri sa le dea incredere celor circa 200 de membri ai contingentului britanic din zona.
"Faceti o treaba minunata si nu pot decat sa ma inclin in fata voastra", le-a spus Charles militarilor. Printul este primul membru al familiei regale care viziteaza trupele din Irak. Momentul cel mai mediatizat al scurtului sau popas irakian a fost ceaiul pe care l-a servit, alaturi de cativa militari, chiar in palatul fostului dictator irakian, Saddam Hussein.

SI IN IRAN. Imediat dupa incheierea vizitei in Irak, Charles a facut o scurta escala si in Iran. Aici s-a intalnit cu presedintele Mohhamad Khatami si a tinut sa vada cu ochii sai distrugerile provocate de cutremurul produs in orasul Bam la sfarsitul lui decembrie.
(IRINA CRISTEA)

×
Subiecte în articol: externe