x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La Paris a fost organizată o ceremonie în memoria victimelor terorismului

La Paris a fost organizată o ceremonie în memoria victimelor terorismului

19 Sep 2016   •   13:45
La Paris a fost organizată o ceremonie în memoria victimelor terorismului
Sursa foto: pixabay.com

La Paris a fost organizată, astăzi, o ceremonie în memoria victimelor terorismului, ocazie cu care preşedintele Francois Hollande a declarat că Franţa are nevoie de mai multe resurse în lupta împotriva acestui flagel în condiţiile în care în ţară au fost ucise peste 233 de persoane în atacuri ale militanţilor de la începutul lui 2015, relatează Reuters. 

Vorbind în faţa supravieţuitorilor adunaţi în centrul Parisului, Francois Hollande a lăudat energia şi curajul lor, afirmând că reprezintă un exemplu pentru ţară şi dându-le asigurări că vor primi ajutor medical şi psihologic, potrivit Agerpres. Şeful statului francez a anunţat reforme pentru transparentizarea fondurilor destinate victimelor terorismului, spunând că deciziile asupra acestor sume ar trebui să se bazeze pe 'relaţii umane' mai degrabă decât pe 'criterii mecanice'. 

'Trebuie să ne asigurăm că acţiunile întreprinse sunt susţinute şi mă refer aici la toate măsurile luate pentru a preveni, pentru a descuraja şi opri atacuri. Este o luptă constantă şi vom avea în continuare nevoie de resurse în afara celor pe care le-am solicitat', a mai spus Hollande. Ceremonia, organizată de asociaţiile victimelor în fiecare an de aproape două decenii, marchează atacurile teroriste din întreaga lume, inclusiv cele din Bruxelles, în Belgia, şi Ouagadougou, în Burkina Faso. 

Evenimentul anual a fost organizat prima dată pentru a marca explozia deasupra Nigerului a unui avion francez pe 19 septembrie 1989 care efectua un zbor între Brazaville şi Paris. În ultimul an, Franţa a fost ţinta islamiştilor radicali care au comis atacuri la Paris şi Nisa, în care au fost ucise peste 200 de persoane. 

Franţa se află în stare de alertă după atacurile teroriste de la Paris şi numeroşi poliţişti au fost angajaţi după atacuri şi sute de poliţişti şi militari patrulează pe străzi pentru a proteja zonele considerate sensibile.

×