x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov: Problema kurdă reprezintă o „veritabilă bombă” pentru toată regiunea Orientului Mijlociu

Lavrov: Problema kurdă reprezintă o „veritabilă bombă” pentru toată regiunea Orientului Mijlociu

06 Dec 2019   •   21:30
Lavrov: Problema kurdă reprezintă o „veritabilă bombă” pentru toată regiunea Orientului Mijlociu

Problema kurdă reprezintă o „veritabilă bombă” pentru toată regiunea Orientului Mijlociu, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, lansând un apel către kurzi să accepte dialogul cu regimul sirian, transmite dpa.

„Sper ca prietenii noştri kurzi să înveţe din experienţa sinuozităţii SUA că nu există altă cale în afară de ajungerea la un acord cu autorităţile siriene”, a spus Lavrov în cadrul conferinţei de politică externă MED 2019 organizată la Roma.

„Problema kurdă reprezintă realmente o bombă pentru toate ţările din regiune”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Serghei Lavrov şi-a reafirmat sprijinul pentru aşa-zisul proces de la Astana, susţinut de Rusia, Turcia şi Iran şi prin care se încearcă aplanarea tensiunilor şi încurajarea convorbirilor între părţile aflate în opoziţie în Siria.

În octombrie, Turcia a lansat o operaţiune în nord-estul Siriei pentru a alunga miliţia kurdă Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), aliată a Washingtonului în lupta antijihadistă, dar considerată de Ankara grup terorist. Lansarea ofensivei a avut loc după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea trupelor americane desfăşurate în această zonă, ceea ce a fost perceput drept o undă verde dată Ankarei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: kurzi lavrov serghei