x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov: Suntem gata să prezentăm dovezi suplimentare ale incursiunilor ucrainene în Crimeea

Lavrov: Suntem gata să prezentăm dovezi suplimentare ale incursiunilor ucrainene în Crimeea

15 Aug 2016   •   13:26
Lavrov: Suntem gata să prezentăm dovezi suplimentare ale incursiunilor ucrainene în Crimeea

Rusia este gata să furnizeze Occidentului mai multe dovezi cu privire la incursiunile armate ucrainene în Crimeea, a declarat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov, informează Reuters.

Săptămâna trecută, Rusia a acuzat autorităţile ucrainene că plănuiau să comită atacuri teroriste în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014, pentru a provoca un nou conflict. Ucraina a respins ferm aceste acuzaţii.

Într-o serie de comentarii televizate făcute luni la finalul discuţiilor cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, Lavrov a spus că Moscova poate prezenta mai multe dovezi asupra a ceea ce autorităţile de la Moscova au calificat drept un complot ucrainean îndelung planificat pentru a destabiliza Crimeea.

Dar, pe un ton mai conciliant, Lavrov a spus că nu crede că este cineva interesat în ruperea relaţiilor diplomatice dintre Rusia şi Ucraina.

La rândul său, Steinmeier a declarat că toate părţile trebuie să se abţină de la orice gest care ar putea duce la escaladarea tensiunilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: serghei lavrov