x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Leancă pleacă din PLDM şi îşi face alt partid

Leancă pleacă din PLDM şi îşi face alt partid

01 Mar 2015   •   18:53
Leancă pleacă din PLDM şi îşi face alt partid

Iurie Leancă, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, a hotărât să părăsească partidul din care a făcut parte ani buni, şi intenţionează să se lanseze într-un proiect politic nou.

“Am luat decizia de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte al PLDM, de a mă retrage din partid şi din fracţiunea parlamentară a partidului. PLDM şi-a pierdut identitatea, ajungând captiv unor interese de grup, iar simpatizanţii partidului au fost trădaţi. Votul lor a fost folosit şi tranzacţionat într-un mod inacceptabil”, a anunţat fostul premier.

Leancă motivează plecarea sa din PLDM prin faptul că partidul ar fi acceptat să facă coaliţie cu comuniştii, împreună cu PD, în loc să formeze o alianţă proeuropeană cu PL, aşa cum se promisese. “Desemnarea mea în funcţia de premier a avut doar rolul de a crea aparenţe pentru partenerii noştri europeni. Am fost victima unei lovituri pe la spate”, a adăugat Leancă.

Potrivit Jurnal.md, Leancă intenţionează să se lanseze într-un proiect politic nou, nedorind să rămână “pasiv şi indiferent”. “Ştiu că aş putea să îmi exercit liniştit mandatul de deputat şi să-mi văd de viaţă, însă încrederea şi susţinerea pe care mi le acordaţi mă obligă la mult mai mult”. Aşa deci, “este vorba despre un proiect pe care îl lansez azi împreună cu dvs. şi sper că va fi susţinut de un număr cât mai mare de cetăţeni din ţară şi de peste hotare”, a anunţat politicianul. (M.C)

×