x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legal, părinții te pot întreține până la o anumită vârstă. Ce au hotărât autoritățile din Italia

Legal, părinții te pot întreține până la o anumită vârstă. Ce au hotărât autoritățile din Italia

17 Dec 2016   •   18:45
Legal, părinții te pot întreține până la o anumită vârstă. Ce au hotărât autoritățile din Italia
Sursa foto: pixabay.com

Italia se află în topul ţărilor în care tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani încă locuiesc cu părinţii, cu 45% din totalul tinerilor aflaţi în această situaţie.

În  cursul anului, Tribunalul din Milano a decis să limiteze vârsta până la care un tânăr poate fi întreţinut de către părinţii săi, scrie avocatnet.ro.

Decizia tribunalului stipulează că în momentul în care tânărul împlineşte vârsta de 34 de ani încetează obligaţia părinţilor de a-l întreţine. Singura excepţie se poate face în cazul în care tânărul este într-o stare de nevoie. Această stare de nevoie trebuie să fie dovedită, scrie antena3.ro.

Doar în cazul în care tânărul poate dovedi starea de nevoie şi imposibilitatea de a-şi procura minimul necesar traiului, părintele este obligat să-i plătească acestuia o sumă pentru achiziţia de produse alimentare de strictă necesitate, dar nu mai mult de atât. Această decizie se bazează pe art. 337 şi art. 433 din Codul Civil italian.

×
Subiecte în articol: adulţi parinti