x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legislație dură contra imigrației

Legislație dură contra imigrației

08 Mar 2017   •   19:20
Legislație dură contra imigrației

Parlamentul ungar a aprobat, ieri, un pachet de măsuri prin care legislația privind acordarea dreptului de azil este înăsprită, iar imigranții ar urma să fie reținuți în zone de tranzit amplasate de-a lungul frontierei sudice, informează agenția de știri MTI.

Pachetul de măsuri propus de ministrul de Interne, Sandor Pinter, a fost aprobat cu 138 de voturi pentru, șase voturi împotrivă și 22 de abțineri. Noile măsuri permit autorităților să instituie mai ușor starea de urgență din cauza imigrației în masă și „vor asigura că nimeni nu poate pătrunde fără permisiune în Ungaria și Uniunea Europeană”, a declarat Pinter. Pachetul de măsuri prevede ca azilanții să fie plasați în zone de tranzit amplasate de-a lungul frontierei sudice a Ungariei, imigranții având posibilitatea de a părăsi aceste zone doar pentru călătorii în direcția Serbiei și Croației. Mai mult, noile măsurile permit poliției să trimită înapoi imigranți ilegali, indiferent de locul unde aceștia au fost prinși. Aceste măsuri se vor aplica atât noilor veniți, cât și solicitanților de azil deja aflați în țară, numărul acestora fiind de 586 în luna februarie. În urmă cu o lună, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a declarat că imigranții vor fi adăpostiți în containere amenajate. Ungaria a renunțat în 2013 la detenția sistematică a imigranților sub presiune UE, UNHCR și Curții Europene a Drepturilor Omului. Premierul Viktor Orban a recunoscut în luna ianuarie că reintroducerea unor astfel de măsuri, contrară legislației europene, ar fi „în mod deschis împotriva UE”.

În 2016, 29.432 de imigranți au depus o cerere de azil în Ungaria, înainte ca marea lor majoritate să-și continue drumul către Europa de Vest. Numai 425 dintre aceștia au obținut azil în Ungaria.

 

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, este inițiatorul măsurilor care înăspresc legislația

×