x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a făcut o grădină zoologică din China leii să latre!

Cum a făcut o grădină zoologică din China leii să latre!

15 Aug 2013   •   18:55
Cum a făcut o grădină zoologică din China leii să latre!

O grădină zoologică din China, confruntată cu grave probleme economice, a încercat marea cu sarea pentru a reuşi să-şi continue activitatea.

Cum nu mai existau bani pentru întreţinerea animalelor exotice, atracţia principală a oricărei grădini zoologice, conducerea a hotărât să se folosească de eventualele lacune de zoologie ale vizitatorilor sau de deficienţele de vedere ale acestora. Astfel, vizitatorii s-au trezit căscând gura la câini în locul leilor, al leoparzilor sau al lupilor, la castraveţi de mare în locul pitonilor...

Mai mulţi părinţi, însoţiţi de odraslele lor, au fost puşi în situaţii jenante atunci când în faţa cuştii leilor au încercat să explice micuţilor, pentru a nu+i dezamăgi, că pufosul mastif tibetan care dădea târcoale cuştii este de fapt un leu fioros, dar puţin mai special. Toată povestea a ţinut până când animalul a lătrat, şi copiii n-au mai putut fi păcăliţi.

Administraţia grădinii zoologice a admis că foloseşte animale domestice în locul celor sălbatice, dând vina pe condiţiile economice extrem de precare în care îşi desfăşoară activitatea.

Modificarea legislaţiei în domeniul spectacolelor cu animale sălbatice, întreprindere permisă acum doar organizaţiilor non-profit, a dus la închiderea multor grădini zoologice din China, confruntate cu o acută lipsă de fonduri.
mirror.co.uk

×