x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lenin ar putea fi îngropat, în sfârșit, după 92 de ani. Cât costă întreținerea anuală a fostului lider bolșevic

Lenin ar putea fi îngropat, în sfârșit, după 92 de ani. Cât costă întreținerea anuală a fostului lider bolșevic

03 Mai 2016   •   13:26
Lenin ar putea fi îngropat, în sfârșit, după 92 de ani. Cât costă întreținerea anuală a fostului lider bolșevic

Recent, în Rusia, a fost făcut un sondaj de opinie legat de rămășițele pământești ale lui Vladimir Ilici Lenin.


Întrebați despre situația actuală, 52% dintre intervievați consideră că aceasta este normală chiar bună.


Conform sondajului făcut cu ocazia zilei de naștere a liderului bolșevic, 22 aprilie, 60% dintre ruși susțin ideea înmormântării lui Lenin. Din acest procentaj fac parte cei care spun că fondatorul Uniunii Sovietice trebuie ingropat cât mai curând posibil cât și cei care spun că generația care l-a îndrăgit pe Lenin ar trebui întâi să dispară.  32% dintre repondenți vor ca situația trupului lui Lenin să rămână neschimbată, adică să rămână în mauzoleul de lângă Kremlin, scrie rt.com.


Chestiunea înmormântării lui Vladimir Ilici Lenin este subiect de dezbateri încă din epoca Perestroikăi iar discuțiile se intensifică în fiecare an în preajma zilei de naștere a acestuia sau a aniversării Revoluției din Octombrie.  În anul 2011 Partidul Rusia Unită a lansat un vot pe internet unde cetățenii își puteau exprima opțiunea legată de această chestiune. Rezultatul a fost că 70% dintre participanți susțin ideea înmormântării.


Trupul lui Lenin este conservat de oamenii de știință ruși, de 92 de ani. Acesta a decedat în anul 1924 iar de atunci se investesc constant bani în conservarea fostului lider bolșevic, guvernul de la Moscova cheltuind anual în jur de 200.000 de dolari, anual.

×