x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Leonardo DiCaprio, audiat de FBI într-un scandal financiar de proporții

Leonardo DiCaprio, audiat de FBI într-un scandal financiar de proporții

30 Aug 2016   •   21:45
Leonardo DiCaprio, audiat de FBI într-un scandal financiar de proporții

Leonardo DiCaprio ar fi implicat într-unul din cele mai mari scandaluri financiare ale secolului, conform dezvăluirilor din cotidianul elveţian Le Temps, preluat de 7sur7.be. Este vorba de afacerea 1MDB, de la numele unui fond suveran cu sediul în Malayezia din care miliarde de dolari ar fi fost deturnate în folosul şefilor săi, oameni de afaceri, membri ai guvernului malayezian şi pentru finanţarea proiectelor cinematografice ale lui DiCaprio.

Actorul american nu face deocamdată obiectul unor acuzaţii directe, însă poziţia sa în cadrul afacerii s-ar putea dovedi stânjenitoare. "Legăturile strânse" cu miliardarul malayezian Jho Low şi cu ginerele premierului, două personaje centrale în scandalul 1MDB, i-ar putea aduce necazuri serioase cu justiţia. Circa 700 de milioane de dolari deturnaţi din fondul menţionat ar fi servit la finanţarea filmului lui Martin Scorsese "Lupul de pe Wall Street", cu Leonardo DiCaprio, prin intermediul Red Granite Pictures, principalul producător.

Deşi este un fidel susţinător al candidatei la casa Albă Hillary Clinton, DiCaprio "a anulat brusc strângerea sa de fonduri pentru campania prezidenţială", anunţă Le Temps. Se pare că "anturajul prost" l-ar fi făcut indezirabil în sferele înalte ale statului. În plus, actorul ar fi fost interogat de FBI. Potrivit cotidianului elveţian, DiCaprio ar fi folosit "milioane de dolari din bani murdari" pentru propriile sale recepţii şi "orgii cu prietenii", încheie 7sur7.be.AGERPRES

×