x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Letonia: Guvernatorul Băncii Centrale ar fi primit 100.000 de euro mită

Letonia: Guvernatorul Băncii Centrale ar fi primit 100.000 de euro mită

19 Feb 2018   •   17:55
Letonia: Guvernatorul Băncii Centrale ar fi primit 100.000 de euro mită

Guvernatorul Băncii Centrale a Letoniei, Ilmars Rimsevics, arestat la sfârşitul săptămânii trecute de Biroul naţional anticorupţie (KNAB), este suspectat de a fi primit 100.000 de euro mită, potrivit mass-media letone.

 

Şeful KNAB, Jekabs Straume, a confirmat că o procedură judiciară a fost deschisă împotriva unui înalt funcţionar şi unei persoane private, fără a da nume. "Înaltul funcţionar este suspectat că ar fi extorcat şi primit o mită de cel puţin 100.000 de euro", a declarat Straume, subliniind ca aceste acuzaţii "nu permit funcţionarului să continue să-şi exercite activitatea".

Rimsevics a fost arestat în weekend de KNAB, care l-a supus unui lung interogatoriu şi a procedat la percheziţii în reşedinţa şi biroul său. Avocatul său a cerut instanţei să-l elibereze pe cauţiune. Suma, fixată la 100.000 de euro, a fost deja plătită de un prieten al guvernatorului. Dacă justiţia îi acceptă cererea, guvernatorul ar putea fi eliberat luni seară.

Prim-ministrul leton, Maris Kucinskis, a anunţat luni, după o reuniune extraordinară a cabinetului său, că Rimsevics ar trebui să-şi întrerupă exercitarea funcţiei, chiar dacă va fi eliberat pe cauţiune. AGERPRES

×