x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lewinsky, o teribila greseala

Lewinsky, o teribila greseala

18 Iun 2004   •   00:00

Cel mai mare regret al fostului presedinte american Bill Clinton este aventura cu Monica Lewinsky, “o teribila greseala morala“, dupa cum singur marturiseste.

ANA ILIE

Cu doar doua zile inainte de lansarea oficiala a cartii sale autobiografice intitulata simplu “Viata mea“, fostul sef de stat a povestit in exclusivitate canalului american de televiziune CBS tragedia pe care a provocat-o familiei sale aceasta “greseala“.

8 ANI FRUCTUOSI. Clinton povesteste in interviul de 60 de minute despre momentele cruciale ale vietii sale, ale presedintiei si ale vietii de familie. Nu se sfieste sa vorbeasca despre Ossama ben Laden si razboiul impotriva terorismului sau despre conflictul palestiniano-israelian. Din timpul celor 8 ani cat a fost presedintele Statelor Unite ii pare rau doar ca nu a reusit sa il convinga pe Yasser Arafat sa accepte un plan care, crede el, ar fi adus pacea in regiune, dupa decenii de conflict. Marea sa realizare este de domeniul economic. “Faptul ca am avut 22 de milioane de slujbe si cei mai multi proprietari de case si cele mai scazute dobanzi“, se mandreste fostul presedinte.

LA PSIHOLOG. De departe insa, cel mai mare regret al lui Clinton este ca si-a complicat viata sa si a familiei sale cu Monica Lewinsky. De ce a facut-o? Clinton nu are o explicatie rationala. Marturiseste ca a avut aceasta aventura “din cel mai prost motiv cu putinta“, pentru ca ii statea in putere. Consecintele acestei scapari au fost insa dezastruoase pentru sotia si fiica sa. “Am mers o zi pe saptamana, o zi intreaga, timp de un an, la psiholog cu Hillary“, dezvaluie Clinton. I-a luat mult timp sotiei sale pana s-a decis sa ramana in continuare langa el. In acelasi timp, Chelsea, fiica lor, s-a indepartat de ei si doar printr-un efort deosebit si multa consiliere psihologica au reusit sa depaseasca acest hop.

Clinton povesteste cu aceeasi sinceritate si despre incercarea Congresului de a-l destitui, in urma scandalului iscat de aventura cu Lewinsky. Cand a fost vorba sa isi apere functia, fostul presedinte s-a luptat din rasputeri.

×
Subiecte în articol: externe