x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libanul la un pas de a rămâne fără curent electric

Libanul la un pas de a rămâne fără curent electric

31 Iul 2012   •   13:37
Libanul la un pas de a rămâne fără curent electric

Compania Electricitate Liban (EDL) a anuntat luni ca tara va fi complet privata de energie electrica din cauza unui litigiu intre compania publica si lucratorii zileri care reclama titularizarea, relateaza AFP.

Acest anunt inedit vine in timp ce libanezii sunt afectati de mai multi ani de intreruperi de curent electric din mai multe motive, inclusiv din cauza lipsei de investitii si a "furtului" de electricitate.

"Compania se vede obligata sa isi inchida portile" din cauza "ocuparii sediului sau principal de lucratorii zileri", a declarat EDL

"Aceasta decizie va provoca o intrerupere totala a electricitatii pe intreg teritoriul libanez in cateva ore", a anuntat un comunicat al EDL, publicat in cursul dupa-amiezii, facand apel la libanezi. care dispun in mare parte de generatoare, sa ia "masurile necesare de precautie".

In cursul serii, anumite regiuni erau private de electricitate in afara orelor obisnuite de rationalizae a consumului, au constatat jurnalistii AFP.

Zilerii grevisti au solicitat anterior inchiderea tuturor institutiilor afiliate cu EDL pe intreg teritoriul Libanului si conform angajatilor permanenti ai companiei au blocat toate intrarile in sediul principal.

Acesti muncitori solicita de mai multi ani titularizarea si au intrat in greva de mai multe saptamani. Facturile nu au mai fost incasate de cel putin trei luni.

EDL a prevenit ca decizia sa de a isi inchide portile va ramane in vigoare pana la sfarsitul grevei zilerilor care refuza la randul lor sa cedeze.

Dupa razboiul civil (1975-1990), mai multe planuri au fost propuse pentru a remedia deficitul EDL, care reprezinta 3 la suta din PIB-ul statului, insa fara reusita.

Pe langa lipsa de investitii, numeroase zone sunt afectate de "furtul" de electricitate iar atacurile asupra agentilor colectori sunt frecvente. (MEDIAFAX)

×
Subiecte în articol: liban greva curent electric