x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia, în prag de război: Avion de luptă doborât în Benghazi

Libia, în prag de război: Avion de luptă doborât în Benghazi

19 Mar 2011   •   09:58
Libia, în prag de război: Avion de luptă doborât în Benghazi
Sursa foto: /Reuters

Un avion de vânătoare a fost doborât în această dimineaţă deasupra oraşului Benghazi, considerat un bastion al rebelilor, anunţă AFP. Avionul s-a prăbuşit deasupra unui cartier rezidenţial, rebelii întâmpinând cu strigăte de bucurie şi focuri de armă doborârea avionului.

Între timp, ameninţările din partea comunităţii internaţionale la adresa lui Gaddafi s-au înăsprit.

Ambasadorul Franţei la ONU, Gerard Araud, a declarat vineri, în timpul unui interviu acordat BBC, că o intervenţie militară internaţională în Libia ar putea avea loc "în termen de câteva ore", în urma Summit-ului ce va avea loc astăzi la Paris.

Chiar dacă Obama a declarat că SUA nu vor desfăşura trupe pe teritoriul Libiei, ambasadorul SUA la ONU, Susan Rice, spune că Gaddafi se va confrunta cu "consecinţe rapide şi sigure, inclusiv acţiuni militare".

Şeful diplomaţiei franceze a spus că "totul este pregătit pentru atacuri împotriva Libiei", adăugând că Parisul "trebuie să analizeze condiţiile încetării focului", relatează Reuters.

Ministrul libian de externe, Moussa Koussa declarase vineri că ţara sa a decis "încetarea imediată a focului şi a tuturor operaţiunilor militare".

Consiliul de Securitate al ONU a votat, joi seara, autorizarea unei zone de excludere aeriană şi luarea "tuturor măsurilor necesare" pentru protejarea civililor, împotriva forţelor liderului Muammar Gaddafi. (V.M.)

×