x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia: Raiduri aeriene nocturne deasupra capitalei Tripoli

Libia: Raiduri aeriene nocturne deasupra capitalei Tripoli

28 Apr 2019   •   12:00
Libia: Raiduri aeriene nocturne deasupra capitalei Tripoli

Raiduri aeriene nocturne au fost desfăşurate sâmbătă seară deasupra capitalei libiene, Tripoli, potrivit corespondenţilor agenţiei France Presse şi locuitorilor oraşului.

Locurile exacte ale acestor lovituri nu sunt cunoscute, dar mai multe explozii uriaşe au fost auzite din centrul capitalei de către corespondenţii AFP între orele 23.00 şi miezul nopţii, însoţite de zgomote ale avioanelor pe cer.

"Auzim tiruri intense neîntrerupte (de mitraliere şi tunuri antiaeriene) şi lovituri aeriene din timp în timp, dar nu ştim exact unde", a declarat pentru AFP un locuitor din extremitatea vestică a capitalei Libiei.

"Pe Facebook, internauţii că este absolut necesar să fugi din casă dacă locuieşti în vecinătatea unei cazărmi sau a unui loc în care sunt poziţionate grupuri înarmate. Ne este însă teamă să ieşim pe stradă noaptea aşa târziu", a adăugat acesta.

Lupte au loc de trei săptămâni la porţile capitalei între forţele loiale Guvernului de uniune naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională, şi cele ale mareşalului Haftar, omul forte din estul ţării, care a lansat la 4 aprilie o ofensivă pentru a cuceri Tripoli.

Luptele se desfăşoară în principal terestru, dar ocazional au loc şi raiduri aeriene.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: libia tripoli raiduri aeriene