x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia şi-a închis spaţiul aerian

Libia şi-a închis spaţiul aerian

de Marina Constantinoiu    |    18 Mar 2011   •   12:38

Statul libian a decis închiderea spaţiului său aerian pentru orice trafic, până la noi ordine, a anunţat vineri agenţia europeană pentru controlul aerian, Eurocontrol, citată de France Presse.

“Tripoli nu mai acceptă traficul până la noi ordine”, a anunţat Eurocontrol pe site-ul său. Agenţia, care gestionează traficul aerian în Europa, afirmă că a primit această informaţie de la autorităţile malteze.

Această decizie intervine după ce Consiliul de Securitate al ONU a decis, în urma unui vot, să instituie o zonă de excludere aeriană deasupra teritoriului Libiei. Totodată, rezoluţia se pronunţă în favoarea recurgerii la forţă contra trupelor colonelului Muammar Gaddafi, deschizând, astfel, calea către lovituri aeriene în Libia.

Fiul lui Gaddafi spune că rezoluţia ONU este “nedreaptă”

“Libia nu se teme de votul ONU care prevede lovituri aeriene contra forţelor sale guvernamentale”, a afirmat vineri unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi, Saif al-Islam Gaddafi. “Suntem în ţara noastră, cu poporul nostru. Şi nu ne temem”, a spus acesta, într-o intervenţie în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune american ABC News. El a adăugat că Occidentul nu va ajuta poporul libian dacă va bombarda Libia, pentru a ucide libieni. “Veţi distruge ţara noastră. Nimeni nu poate fi mulţumit cu aşa ceva”, a spus Saif.

Saif al-Islam apreciază că rezoluţia ONU este “nedreaptă” şi a dezminţit că forţele guvernamentale ar fi ucis civili în cadrul operaţiunilor de preluare a controlului asupra oraşelor în care insurgenţii deţineau controlul până acum. “Este nedrept pentru că, după cum ştiţi, încă de la început am spus tuturor că nu vor avea loc lovituri aeriene libiene contra civililor, nu vor avea loc bombardamente asupra cartierelor civile sau asupra manifestanţilor”, a spus acesta. “Aţi văzut pierderi în rândul civililor? Chiar şi în rândul teroriştilor şi al persoanelor înarmate, aceştia se predau pur şi simplu. Nu este, deci, nici o baie de sânge în Libia”, a adăugat fiul lui Gaddafi.

×