x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia: Suspedarea zborurilor pe singurul aeroport funcțional din Tripoli

Libia: Suspedarea zborurilor pe singurul aeroport funcțional din Tripoli

01 Sep 2018   •   13:00
Libia: Suspedarea zborurilor pe singurul aeroport funcțional din Tripoli

Singurul aeroport în serviciu la Tripoli a anunţat vineri seară suspendarea tuturor zborurilor din cauza luptelor din apropierea capitalei Libiei care au făcut cu începere de luni cel puţin 39 de morţi, potrivit unei surse aeroportuare, transmite AFP. 

Cel puţin 39 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost rănite, în majoritate civili, în cinci zile de confruntări între miliţii rivale în cartierele din sudul oraşului Tripoli, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii dat publicităţii vineri seară. 

Luptele au marcat o pauză în cursul zilei de joi ca urmare a unui armistiţiu, înainte de a reîncepe seara. Confruntările cu arme grele au continuat vineri fără încetare. 

Potrivit martorilor şi serviciilor libiene de securitate, mai multe rachete şi obuze s-au abătut în mai multe regiuni din jurul şi în interiorul capitalei libiene, făcând şi mai multe victime. 

Cel puţin trei rachete au aterizat în vecinătatea aeroportului Mitiga, obligând serviciile aeroportuare să suspende zborurile pentru cel puţin 48 de ore, din motive de securitate, a povestit un responsabil al aeroportului. 

Zborurile au fost direcţionate provizoriu spre aeroportul din Misrata, la 200 de kilometri est de Tripoli, a subliniat sursa. 

Fost aeroport militar, Mitiga este situat în estul capitalei. El a fost deschis traficului civil după distrugerea aeroportului internaţional Tripoli, situat în sudul capitalei, în cursul violenţelor din 2014. 

De la căderea regimului condus de Muammar Gaddafi în 2011, Tripoli se află în centrul luptelor de influenţă între diverse miliţii în căutare de bani şi putere.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: suspendare zboruri libia tripoli