x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lider rom bulgar: Dacă suntem atacaţi, Sofia va fi înecată în mizerie!

Lider rom bulgar: Dacă suntem atacaţi, Sofia va fi înecată în mizerie!

01 Oct 2011   •   10:50
Lider rom bulgar: Dacă suntem atacaţi, Sofia va fi înecată în mizerie!

Sofia va fi inecata in mizerie saptamana viitoare, daca vor fi atacate comunitatile rome in cursul manifestatiilor anti-rome de sambata, a amenintat liderul romilor din Bulgaria, Tvetelin Kisnev.

Majoritatea romilor care lucreaza in Bulgaria se ocupa de curatenie, strangerea gunoaielor sau menajul in hoteluri. "Nu va mai fi nimeni acolo sa curete, pentru ca numai oamenii nostri fac asta. Daca romii vor fi atacati, nimeni nu va mai veni sa faca treaba", a avertizat Tvetelin Kisnev.

Astazi, sunt planuite proteste ample la Sofia, printre care manifestatii ale extremei-drepte, ale motociclistilor si fanilor echipelor de fotbal, relateaza RIA Novosti, citata de RTv.

"Nu voi lasa romii sa iasa din cartierele lor. Le voi spune - 'nu avem dreptul de a ataca, dar avem dreptul la autoaparare, acordat de Consitutia Bulgariei si de Dumnezeu", a mai spus Kisnev.

Kisnev a mai declarat ca va sta intr-o cafenea din cartierul Fakultiet, ce va avea rol de cartier general al romilor in cursul protestelor.

Moartea recenta a unui tanar bulgar, Anghel Petrov, care ar fi fost calcat cu masina in mod deliberat de un microbuz condus de o ruda a unui celebru lider al romilor, Kiril Raskov, zis "tarul Kiro", a dus la proteste masive din partea populatiei bulgare.

De la inceputul protestelor, populatia roma din intreaga tara se asteapta la noi atacuri si s-ar fi inarmat cu lopeti, topoare, bate si chiar arme, potrivit Sofia News Agency.

×