x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii europeni vor participa la un "mini-summit" de urgenţă pe tema migraţiei

Liderii europeni vor participa la un "mini-summit" de urgenţă pe tema migraţiei

20 Iun 2018   •   16:41
Liderii europeni vor participa la un "mini-summit" de urgenţă pe tema migraţiei

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, convoacă un “mini-summit” informal pe tema migraţiei şi azilului, duminică. Summitul ar putea determina viitorul coaliţiei aflată la guvernarea Germaniei, scrie The Guardian.

Într-o postare pe Twitter, Juncker a spus că “întâlnirea de lucru informală” este concepută pentru “a lucra cu un grup de lider de stat sau membri ai guvernului interesaţi în a găsi soluţii europene”.

Potrivit presei din Germania, reprezentanţi din guvernele Germaniei, Franţei, Italiei, Spaniei, Austriei şi Bulgariei vor participa la întâlnirea de urgenţă.

Întâlnirea vine în contextul în care dezbaterile în jurul migraţiei şi azilului sunt tot mai pronunţate între partidele aflate în coaliţia de guvernare a Germaniei.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se află sub presiune din partea ministrului de Interne, Horst Seehofer, care ameninţă că va întoarce de la graniţa Germaniei orice căutător de azil deja înregistrat în alte ţări ale Uniunii Europene, începând cu 1 iulie, dacă Merkel nu poate găsi o soluţie multilaterală pentru disputa cu partenerii europeni ai Germaniei.

 

×