x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii NATO se reunesc pentru a analiza tensiunile dintre Rusia şi Ucraina

Liderii NATO se reunesc pentru a analiza tensiunile dintre Rusia şi Ucraina

26 Noi 2018   •   15:08
Liderii NATO se reunesc pentru a analiza tensiunile dintre Rusia şi Ucraina

Secretarul general al NATO a convocat o "reuniune extraordinară" cu Ucraina luni după-amiază, la Bruxelles, după ce Rusia a sechestrat nave ucrainene în strâmtoarea Kerci.

"La cererea preşedintelui (ucrainean Petro) Poroşenko, secretarul general a acceptat să convoace o reuniune extraordinară a Comisiei NATO-Ucraina la nivel de ambasadori, în această după-amiază la Bruxelles, pentru a examina situaţia actuală", a anunţat NATO într-un comunicat.
Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă, la cererea ambelor ţări implicate, iar parlamentul ucrainean se va întruni în sesiune extraordinară şi ar putea decreta legea marţială pentru 60 de zile în Ucraina, la cererea preşedintelui Petro Poroşenko.
Forţele navale ucrainene au anunţat duminică seara că Rusia a deschis focul asupra unui grup de vase ucrainene în Marea Neagră. Navele, arestate de armata rusă, încercau să treacă prin strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, unde se afla destinaţia lor finală, portul Mariupol.
Atacul armat a avut loc după ce trecerea convoiului ucrainean a fost blocată iniţial de un cargou rus plasat sub podul dintre Crimeea şi Rusia, peste strâmtoarea Kerci.
Incidentul s-a soldat cu rănirea a şase militari ucraineni, dintre care doi grav.
UE şi NATO au îndemnat cele două ţări "la reţinere", iar mai mulţi aliaţi ai Kievului, între care Canada şi Lituania, au condamnat "agresiunea" rusă împotriva Ucrainei.

Sursa: Antena 3

 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia nato