x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul al-Qaeda Huthaifa al-Batawi, ucis într-o închisoare din Irak

Liderul al-Qaeda Huthaifa al-Batawi, ucis într-o închisoare din Irak

de Cristian Ionescu    |    08 Mai 2011   •   15:10
Liderul al-Qaeda Huthaifa al-Batawi, ucis într-o închisoare din Irak

164347-.jpgHuthaifa al-Batawi, liderul al-Qaeda acuzat ca a organizat atentatul terorist din octombrie, anul trecut, impotriva unei biserici din Baghdad, a fost ucis intr-un schimb de focuri cu fortele de ordine in inchisoarea unde era detintut, scrie BBC in editia online.

Potrivit autoritatilor irakiene, moartea acestuia a survenit in timpul unei revolte a detinutilor din inchisoarea respectiva, al-Batawi incercand sa puna mana pe pistolul politistului care il interoga. 

Incidentul s-a soldat cu moartea a cel putin 10 detinuti si 8 politisti.

Batawi a fost arestat anul trecut, dupa raidul unei biserici catolice din districtul Karrada, Bagdad. Din cei aproape 100 de credinciosi care erau la slujba, aproape jumatate au fost ucisi de oamenii lui Batawi, restul fiind salvati de autoritatile irakiene, in cadrul unei actiuni in forta.

Uciderea lui Huthaifa al-Batawi vine la nici o saptamana dupa moartea lui Osama bin-Laden, seful organizatiei teroriste al-Qaeda si incercarea de asasinare a unui alt lider important, Anwar al-Awlaki, şeful organizaţiei teroriste din Peninsula Arabică.

×