x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liga Arabă avertizează Israelul că „se joacă cu focul”

Liga Arabă avertizează Israelul că „se joacă cu focul”

23 Iul 2017   •   16:10
Liga Arabă avertizează Israelul că „se joacă cu focul”

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a avertizat duminică Israelul că 'se joacă cu focul' prin impunerea de noi măsuri de securitate la intrările către Esplanada Moscheilor din Ierusalim, transmite AFP. 

''Al-Qods este o linie roşie. Niciun arab şi niciun musulman nu vor accepta să se aducă atingere locurilor lor sfinte'', a afirmat Aboul Gheit într-un comunicat. 

El a denunţat 'spiritul de aventură' al guvernului israelian care doreşte să provoace o 'gravă criză cu lumea arabă şi musulmană'. 

Cinci palestinieni au fost ucişi începând de vineri la Ierusalim şi în Cisiordania în timpul violenţelor între forţele israeliene şi manifestanţii palestinieni care protestau contra noilor măsuri de securitate de la Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est. Violenţele au izbucnit după slujba săptămânală a musulmanilor în apropierea Oraşului Vechi din Ierusalimul de Est, în contextul în care Israelul a interzis accesul bărbaţilor palestinieni în vârstă de sub 50 ani, pe fondul sporirii tensiunilor în ultima săptămână. 

În cursul zilei de vineri, trei israelieni au fost ucişi de un palestinian înarmat cu un cuţit în locuinţa lor din colonia evreiască Halamish, la nord de Ramallah. 

Palestinienii denunţă instalarea de detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor, măsură luată după un atac comis săptămâna trecută şi soldat cu moartea a doi poliţişti israelieni. Atacul a fost urmat de confruntări zilnice între forţele de securitate israeliene şi tineri palestinieni.AGERPRES

×
Subiecte în articol: liga araba Israel conflict