x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Linia telefonică antiteroristă a Scotland Yard, piratată de hackeri

Linia telefonică antiteroristă a Scotland Yard, piratată de hackeri

de Mediafax    |    12 Apr 2012   •   17:49
Linia telefonică antiteroristă a Scotland Yard, piratată de hackeri

Hackerii au interceptat conversatiile pe o cunoscuta linie de telefonie confidentiala, infiintata de politia britanica pentru a fi pusa la dispozitia publicului in cadrul luptei antiteroriste, a anuntat joi Scotland Yard, relateaza AFP.

La doua luni dupa un incident similar care a afectat Scotland Yard, hackerii au inregistrat "conversatii intre membrii personalului liniei antiteroriste a politiei", a declarat un purtator de cuvant al politiei, adaugand ca a fost deschisa o ancheta.

Purtatorul de cuvant a declarat, de asemenea, ca acesti "glumeti" au "dat un telefon pe linia antiterorista si au inregistrat conversatiile lor cu personalul acesteia".

In februarie, hackerii din cadrul gruparii Anonymous au dat publicitatii o conversatie telefonica intre FBI si Scotland Yard consacrata activitatilor acelorasi hackeri.

In perioada respectiva, politia britanica a declarat ca nu are cunostinta de piratarea sistemului sau de comunicare. Politia federala americana a anuntat deschiderea unei anchete pentru identificarea si urmarirea responsabililor de aceste fapte.

Scotland Yard prezinta linia sa antiterorista ca un serviciu confidential care ii permite publicului sa raporteze politiei actiuni care par suspecte.

Campania de comunicare care insoteste punerea in aplicare a acestei linii telefonice asigura ca "orice informatie data politiei este tratata cu cea mai stricta confidentialitate".

Serviciile britanice de informatii califica in prezent drept "substantial" riscul de atentat in Marea Britanie, tara care se pregateste sa gazduiasca Jocurile Olimpice din aceasta vara, la Londra. Acesta este cel de-al treilea nivel de alerta pe o scara de la unu la cinci.

×
Subiecte în articol: scotland yard atac hackeri