x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Linii UE pentru ieşirea din izolare

Linii UE pentru ieşirea din izolare

08 Apr 2020   •   20:30
Linii UE pentru ieşirea din izolare

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta astăzi o serie de direcții pentru asigurarea unei ieşiri coordonate din perioada de izolare impusă pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat, ieri, purtătorul său de cuvânt, Eric Mamer, într-o conferinţă de presă, informează France Presse.

Executivul comunitar prezintă recomandările sale, în contextul în care două state membre ale UE - Austria şi Danemarca - au anunțat deja propriile planuri de ridicare a măsurilor de izolare. „Comisia va adopta orientări, viziunea sa asupra modului în care statele membre ar trebui, în manieră coordonată, să pună în practică măsuri pentru ieşirea din această perioadă de izolare şi, în manieră generală, alte măsuri luate în acest context'”, a spus Eric Mamer. Austria a publicat luni un calendar care detaliază planul său de ridicare a restricţiilor contra pandemiei. Planul va începe după Paştele catolic, din 12 aprilie, prin redeschiderea micilor afaceri. La rândul ei, şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, a anunţat, tot luni, o ridicare graduală a restricţiilor, cu redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a şcolilor primare pe 15 aprilie.

„Credem că este important să ieşim cu aceste propuneri acum, deoarece anumite state membre au început deja să anunţe primii paşi în această direcţie pentru săptămânile care vin.”

Eric Mamer


 

×