x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lituania salută planul SUA de a trimite mai multe trupe în Polonia

Lituania salută planul SUA de a trimite mai multe trupe în Polonia

13 Iun 2019   •   20:00
Lituania salută planul SUA de a trimite mai multe trupe în Polonia

Ministrul lituanian al apărării Raimundas Karoblis a salutat joi planul SUA de a trimite mai multe trupe în Polonia, estimând că în acest fel va creşte securitatea în întreaga regiune, relatează agenţia DPA.

''Nu numai Polonia va beneficia de pe urma acestei desfăşurări (de trupe), ci toate statele baltice'', a declarat Karoblis pentru agenţia de presă BNS.

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său polonez Andrzej Duda au anunţat miercuri planul privind sporirea prezenţei militare americane în Polonia cu până la 2.000 de militari suplimentari.

Aceste forţe ar putea fi aduse din cele staţionate deja în Germania sau în alt loc în Europa. O decizie definitivă privind numărul de militari nu a fost încă anunţată.

''Credem că numărul de militari care participă la exerciţii în Lituania va creşte. Credem că el va creşte şi aceasta este o contribuţie directă la securitatea noastră'', a mai spus Karoblis.

Lituania, ţară membră a NATO, şi vecinele sate baltice Estonia şi Letonia au subliniat anterior preocupările lor în materie de securitate în legătură cu actualul conflict din Ucraina.

Washingtonul şi-a întărit deja prezenţa în Polonia în 2017 şi are în această ţară circa 4.500 de militari desfăşuraţi prin rotaţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: lituania Polonia sua