x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 1 milion de dolari pentru un loc de parcare lângă World Trade Center, în New York

1 milion de dolari pentru un loc de parcare lângă World Trade Center, în New York

10 Sep 2014   •   14:55
1 milion de dolari pentru un loc de parcare lângă World Trade Center, în New York

Un loc de parcare pentru un imobil de locuinţe construit în selectul cartier SoHo, din New York, aflat lângă World Trade Center, va costa un milion de dolari.

Imobilul, construit pe 42 Crosby Street, va dispune de 10 locuri de parcare, la subsol, un metru pătrat aici costând chiar mai mult ca un metru pătrat în cele 10 apartamente construite, care pot ajunge şi la 8 milioane de dolari.

Shaun Osher, directorul firmei de brokeraj CORE, care se va ocupa de vânzarea apartamentelor, spune că preţul locurilor de parcare este unul justificat.

"În domeniul imobiliar, locul de parcare este un factor decisiv. În SoHo sunt puţine opţiuni spre deloc, atunci când vrei să parchezi. Să ai propriul loc este ceva excepţional", spune acesta.

Chiar şi aşa, cei care vor locui în imobil nu vor fi proprietarii locului de parcare. În schimb, dezvoltatorul închiriează pentru un milion de dolari locul de parcare pentru 99 de ani. Locatarii se vor putea folosi de locul de parcare atâta timp cât au domiciliul în clădire. În cazul în care vând apartamentul, sunt obligaţi să renunţe şi la locul de parcare.

Un loc de parcare în regiunea mai mare Manhattan, din New York, s-a vândut, în ultimul an, în medie cu 136.052 de dolari.

Într-un alt imobil de lux din Manhattan, clădirea TriBeCa, dată în folosinţă în luna mai, 25 din cele 28 de locuri de parcare de la subsol au fost vândute cu 500.000 de dolari. 

×