x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Locuitorii acestui sat au refuzat să primească 10 refugiaţi, preferând să plătească o amendă de peste 250.000 euro

Locuitorii acestui sat au refuzat să primească 10 refugiaţi, preferând să plătească o amendă de peste 250.000 euro

31 Mai 2016   •   15:44
Locuitorii acestui sat au refuzat să primească 10 refugiaţi, preferând să plătească o amendă de peste 250.000 euro

Locuitorii unui sat din Elveţia au preferat să plătească o amendă de 200.000 de lire în loc să accepte 10 refugiaţi, cota care le fusese impusă.

Pentru a putea găzdui cei 50.000 de migranţi, guvernul elveţian propusese un sistem prin care celor 26 de judeţe din ţară le revenea o cotă de refugiaţi. Evident, decizia nu le-a fost pe plac tuturor.

Oberwil-Lieli, unul din cele mai bogate sate din Europa cu 300 de milionari din 2200 de locuitori, a spus nu migranţilor în cadrul unui referendum, rezultatele fiind 52% împotrivă şi 48% pentru.

Unul dintre locuitori a declarat pentru jurnaliştii britanici: „Pur şi simplu nu îi vrem aici. Am muncit din greu pentru acest trai, avem un sat minunat şi nu vrem să fie stricat. Nu suntem potriviţi pentru a găzdui refugiaţi. Nu şi-ar găsi locul aici.”

Potrivit metro.co.uk, există şi voci mai îngăduitoare în faţa acestei probleme, care îi acuză pe cei care au refuzat migranţii că sunt rasişti.

Andreas Glarner, primarul satului, a respins această idee şi a motivat alegerea locuitorilor:

„Nu ni s-a spus dacă vor fi 10 sirieni sau dacă sunt migranţi pe criterii economice din alte ţări. Într-adevăr, refugiaţii din Siria trebuie ajutaţi şi ar fi mai bine dacă ar fi ajutaţi în tabere situate mai aproape de ţara natală.”

„Banii ar putea fi folosiţi tocmai în acest scop. Dacă îi găzduim aici transmitem un mesaj greşit.”, a mai adăugat acesta.  

 

×
Subiecte în articol: refugiati elvetia refugiati elvetia amenda