x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oraşul unde nu mai ai voie să fumezi nici în casa ta

Oraşul unde nu mai ai voie să fumezi nici în casa ta

09 Apr 2013   •   16:43
Oraşul unde nu mai ai voie să fumezi nici în casa ta
Sursa foto: Flickr

Autorităţile din Los Angeles, în conformitate cu iniţiativa denumită 'Viaţa fără fumat', au interzis fumatul în locuinţe, lifturi sau parcări, transmite NBC.

În plus, în cadrul acestei iniţiative, susţinută de reprezentanţii proprietarilor de imobile, aceste interdicţii se extind şi asupra celor care fumează 'la geam', balcoane sau în interiorul unui autoturism parcat în curte.

Toţi proprietarii care dau spaţiu în chirie urmează să semneze un document suplimentar în legătură cu aceste noi interdicţii. Celor care refuză să sprijine iniţiativa, le-a fost recomandat să-şi schimbe domiciliul. Persoanele care vor încălca interdicţia sunt pasibile de o amendă în valoare de 125 de dolari.

Aceste interdicţii vizează comunităţile care numără cel puţin 100 de persoane, adică blocuri de locuinţe, complexe rezidenţiale, cartiere.

Locuitorii din această metropolă americană sunt cunoscuţi pentru stilul sănătos de viaţă pe care îl promovează. Unul din locuitorii complexului rezidenţial La Brea, familiarizat cu aceste restricţii, a declarat că 'nu poate decât să salute noile interdicţii privitoare la fumat'.

'Ne-am obişnuit demult cu absenţa fumătorilor în locurile publice - restaurante, săli de cinema, aeroporturi - astfel încât mi se pare logic ca acesta să fie interzis şi în casă, mai ales la balcon sau în locurile de parcare, de unde fumul se poate propaga', a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: anti-fumat los angeles