x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii, sfatuiti sa fie vigilenti daca merg in Rusia

Britanicii, sfatuiti sa fie vigilenti daca merg in Rusia

14 Mar 2018   •   18:34
Britanicii, sfatuiti sa fie vigilenti daca merg in Rusia

Ministerul de Externe britanic i-a avertizat miercuri pe cetăţenii britanici care doresc să meargă în Rusia în legătură cu riscul unor reacţii ostile, după intensificarea tensiunilor între cele două ţări în urma otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

 

'Din cauza tensiunilor politice crescute între Marea Britanie şi Rusia, trebuie să fiţi conştienţi de posibilitatea sentimentelor anti-britanice şi a hărţuirii în acest moment', a scris Ministerul de Externe britanic pe site-ul său.

'Vă sfătuim să rămâneţi vigilenţi, să evitaţi orice formă de protest sau demonstraţie şi să evitaţi să comentaţi public în legătură cu cele mai recente evoluţii politice', a scris ministerul care şi-a actualizat miercuri sfaturile de călătorie pe site-ul său după ce premierul britanic Theresa May a afirmat că Rusia se află în spatele otrăvirii lui Serghei Skripal şi a fiicei acestuia cu un agent neurotoxic şi a anunţat că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi.

Rusia a negat orice implicare şi a afirmat că măsura expulzării diplomaţilor ruşi constituie un act ostil. Poliţia britanică a estimat că între 10.000 şi 20.000 de suporteri britanici urmează să meargă în Rusia în vara acestui an la Campionatul Mondială de Fotbal. AGERPRES

×