x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra va introduce prima flotă de autobuze double-decker alimentate cu hidrogen

Londra va introduce prima flotă de autobuze double-decker alimentate cu hidrogen

11 Mai 2019   •   11:45
Londra va introduce prima flotă de autobuze double-decker alimentate cu hidrogen

Londra va introduce în premieră o flotă de autobuze double-decker alimentate cu hidrogen în cadrul eforturilor de a rezolva problemele legate de aerul poluat din capitala Marii Britanii, conform unui anunţ dat publicităţii vineri de Transport for London (TfL), citat de agenţia Xinhua.

Cele 20 de autobuze alimente cu hidrogen, cu zero emisii, construite în Regatul Unit, vor fi introduse începând de anul viitor pe trei dintre cele mai aglomerate rute din Londra, potrivit autorităţii londoneze de transport.

Trecerea la autobuzele verzi se aliniază obiectivului de a avea un sistem de transport în comun cu zero emisii în capitala Marii Britanii, a indicat TfL.

Autobuzele ecologice vor fi introduse pe liniile 245, 7 şi N7, utilizate inclusiv de persoane care călătoresc către stadionul Wembley sau în faimosul cartier al teatrelor din capitala britanică, West End.

 TfL investeşte aproape 16 milioane de dolari în noile autobuze, ce vor fi construite în Irlanda de Nord, şi în infrastructura necesară pentru alimentarea acestora.

Pentru a încuraja adoptarea acestei tehnologii în alte oraşe britanice şi europene, TfL conduce o iniţiativă comună pentru utilizarea vehiculelor pe bază de hidrogen în Europa, cunoscută sub numele de proiectul JIVE (Iniţiativa comună pentru vehicule alimentate cu hidrogen în Europa - Joint Initiative for hydrogen Vehicles across Europe). JIVE îşi propune reducerea costurilor acestor autovehicule prin achiziţionarea în comun cu alte autorităţi.

"Avem cu toţii un rol în curăţarea aerului poluat din Londra şi am susţinut întotdeauna că TfL ar trebui să conducă" acest demers, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: londra autobuze hidrogen