x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LOT Polish Airlines introduce plata cu bitcoin

LOT Polish Airlines introduce plata cu bitcoin

04 Aug 2015   •   20:54
LOT Polish Airlines introduce plata cu bitcoin
Sursa foto: wikimedia.org

LOT este una dintre primele companii aeriene din lume care introduce posibilitatea plăţilor cu moneda bitcoin, acesta fiind modul în care transportatorul aerian răspunde la nevoile şi aşteptările celui mai mare nou grup de clienţi care folosesc valuta virtuală în mod curent.

Tranzacţiile sunt convenabile şi se fac în deplină securitate, dă asigurări compania poloneză.

Moneda bitcoin poate fi folosită pentru a plăti orice zbor LOT pe majoritatea pieţelor unde compania aeriană vinde bilete, precizează transportatorul aerian, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Bitcoin este din ce în ce mai populară, iar numărul de locuri în care poate fi folosită această monedă virtuală este în continuă creştere. Există posibilitatea să achiziţionezi cu bitcoin bilete de pe site-ul companiei aeriene, lot.com, dar şi prin versiunea mobilă şi prin intermediul aplicaţiei mobile.

Potrivit sursei citate, LOT introduce în mod constant soluţii inovative, datorită cărora clienţii săi beneficiază de tot mai multă flexibilitate - atât în ceea ce priveşte alegerea produselor de care au nevoie pentru călătoriile lor, cât şi metodele de plată pe care aceştia doresc să le folosească la cumpărarea de bilete.

"Suntem deschişi la nevoia fiecărui client în parte. Apelăm la inovaţii mulţumită cărora fiecare călătorie este din ce mai confortabilă şi plăcută nu doar la bord, ci şi în etapa de cumpărare a biletului. Mulţi dintre clienţii noştri fac cumpărături online, inclusiv bilete de avion. Este doar o chestiune de timp până când plăţile cu moneda virtuală vor deveni la fel de populare ca şi utilizarea cardului de credit în zilele noastre. Noi am văzut acest potenţial, de aceea suntem una dintre primele companii aeriene din lume care oferă pasagerilor posibilitatea de a plăti cu bitcoin", a declarat directorul executiv de vânzări şi distribuţie al companiei LOT, Jiri Marek.

Plata cu moneda virtuală bitcoin este uşor de realizat şi la fel de sigură precum alte metode de plată. Toate tranzacţiile sunt gestionate de PSP - una dintre cele mai respectabile şi populare platforme de gestionare a plăţilor cu moneda online.

Preţul biletului va fi calculat în moneda standard selectată de pasager. Doar în ultima etapă a procesului de rezervare, adică în etapa de plată, platforma PSP va converti preţul de cumpărare în bitcoin. După aprobarea sumei şi făcând ''click" pe butonul "Cumpărare", clientul va fi redirecţionat spre portofelul bitcoin, iar tranzacţia va fi finalizată. Clientul va fi tot timpul pe platforma PSP.

LOT nu efectua tranzacţii în bitcoin, ci în moneda folosită pe piaţa de cumpărare (de exemplu Polonia - zlotul polonez, Germania - euro, SUA - dolarul american). Platforma PSP este responsabilă de conversia şi încheierea tranzacţiei cu LOT.

Noua metodă de plată se adresează tuturor celor care au un portofel bitcoin şi care folosesc în mod curent această monedă atunci când fac cumpărături online.

LOT introduce noile metode de plată pentru a-şi dezvolta în continuare canalele de vânzare. În prezent, fiecare al treilea bilet vândut de companie a fost prin intermediul site-ului, în versiunea mobilă şi prin intermediul aplicaţiei şi, cu excepţia bitcoin, clienţii pot plăti pe lot.com cu card de credit, card de debit sau prin transfer bancar.

Bitcoin a fost lansată la începutul lui 2009 şi reprezintă un nou tip de monedă electronică digitală, în baza unui algoritm special. Această monedă virtuală nu este susţinută de nicio bancă centrală sau guvern şi nici de active fizice, valoarea sa depinzând de încrederea oamenilor în ea. Astfel, valoarea bitcoin este extrem de volatilă.

Moneda poate fi schimbată online în monede oficiale (euro, dolar, yen etc.) şi poate fi utilizată la cumpărături, chiar dacă nu constituie încă o formă acceptată de plată de marii retaileri.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: lot polish airlines bitcoin monedă Polonia