x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Loviţi de fulger, meteorit sau bomba atomică. Vezi care sunt cei mai norocoşi ghinionişti oameni ai planetei (VIDEO)

Loviţi de fulger, meteorit sau bomba atomică. Vezi care sunt cei mai norocoşi ghinionişti oameni ai planetei (VIDEO)

22 Feb 2013   •   12:53
Loviţi de fulger, meteorit sau bomba atomică. Vezi care sunt cei mai norocoşi ghinionişti oameni ai planetei (VIDEO)
Ai zice că mai rău de atât nu se poate: să fii lovit de bomba nucleară şi la Hiroshima, şi la Nagasaki, să-ţi cadă un meteorit în cap sau să fii fulgerat în şapte rânduri. Şi totuşi au supravieţuit.

1. Tsunomo Yamaguchi lovit de bomba atomică

Tsunomo Yamaguchi se afla într-o călătorie de afaceri în Hiroshima pe 6 august când un avion american vaea să lanseze prima bombă atomică. A fost rănit grav, având arsuri serioase, şi, după ce a mai stat o noapte în Hiroshima devastată, ca să se mai întremeze, a pornit spre casă, la Nagasaki. Pe 9 august, chiar dacă e rănit, se hotărăşte să se întoarcă la lucru, americanii aruncând a doua bombă nucleară în aceeaşi zi. În mod curios, Yamaguchi a supravieţuit şi acestui bombardament, însă guvernul japonez nu i-a recunoscut prezenţa în Hiroshima, în timpul bombardamentului, decât pe 24 martie 2009, scrie interestings.net.



2. Ann Hodges singura femeie lovită de un meteorit

În 1954, pe 30 noiembrie, Ann Hodges trăgea un pui de somn pe canapea, când s-a trezit cu un meteorit, aterizat în poala ei, prin acoperiş. Este singura persoană care a supravieţuit după ce a fost lovită de un meteorit, acesta este norocul ei. Ghnionul ei e altul: presa a făcut vâlvă pe seama meteoritului căzut din cer care a lovit-o, multă lume arătându-se dispusă să i-l cumpere, pe nişte bani care la vremea respectivă puteau fi consideraţi frumoşi: 5.000 de dolari. Aviaţia americană i-a confiscat însă pietroiul extraterestru, de mărimea unui grapefruit. Soţul ei a dat în judecată forţele aeriene americane şi, după un an de sfadă prin tribunale, a reuşit să îl ia înapoi. Numai că faima lui se pierduse, opinia publică îl uitase deja, iar valoarea lui nu se mai ridica la o sumă să merite efortul de a-l vinde.  Ann Hodges s-a decis atunci să-l ofere oricui vrea să-l vadă, donându-l Muzeului de Istorie Naturală al statului Alabama, chiar dacă soţul ei nici n-a vrut să audă de una ca asta. Acum este expus la Universitatea Tuscaloosa din Alabama.



3. Roy Sullivan lovit de fulger de şapte ori


Paznicul Roy Sullivan de la Parcul Naţional Shenandoah din Virginia a fost lovit de fulger de şapte ori şi a supravieţuit de fiecare dată. S-a ales doar cu intrarea în Cartea Recordurilor, pentru cea mai lovită de fulger fiinţă umană. Şansele de a fi lovit de fulger o dată-n viaţă, scrie interestings.net, sunt de una la 3.000. Dar să fii lovit de fulger de şapte ori, şansa e de una la 27 septilioane (n.r. septilionul are 24 de zerouri).




×