x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Luare de ostatici masivă într-un penitenciar din Brazilia

Luare de ostatici masivă într-un penitenciar din Brazilia

18 Mai 2014   •   10:17
Luare de ostatici masivă într-un penitenciar din Brazilia

Peste 120 de persoane au fost luate ostatice, sâmbătă, de către deţinuţii dintr-o închisoare din nord-estul Braziliei, în timpul unei revolte a acestora.

Din cei 122 de ostatici, 118 sunt apropiaţi ai familiilor deţinuţilor şi patru sunt membri ai personalului închisorii, a declarat Sandra Melo, purtător de cuvânt al închisorii "Advogado Jacinto Filho", situată în oraşul Aracaju, statul Sergipe (nord-est).

Potrivit acesteia, situaţia este în prezent "calmă" şi duminică dimineaţa urmează să fie reluate "negocierile" în vederea eliberării persoanelor reţinute.

Revolta s-a produs într-o aripă a închisorii în care se aflau 123 dintre cei 476 de deţinuţi ai penitenciarului. Cauzele acestei revolte nu sunt, deocamdată, foarte clare.

Această revoltă are loc cu 26 de zile înainte de deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal (12 iunie-13 iulie), marcat de o importantă mişcare de contestare în stradă, generată în special de costul ridicat al acestei manifestări sportive. Statul Sergipe nu găzduieşte nicio competiţie, notează AFP.

În închisorile braziliene, multe din ele suprapopulate, se află în prezent 548.000 de deţinuţi, precizează agenţia citată.

×
Subiecte în articol: luare de ostatici inchisoare brazilia