x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lufthansa a decis să evite spaţiul aerian din estul Ucrainei, după prăbuşirea avionului malaezian

Lufthansa a decis să evite spaţiul aerian din estul Ucrainei, după prăbuşirea avionului malaezian

de Agerpres    |    17 Iul 2014   •   20:32
Lufthansa a decis să evite spaţiul aerian din estul Ucrainei, după prăbuşirea avionului malaezian

Cea mai mare companie aeriană germană, Deutsche Lufthansa AG, a anunţat joi că a decis să evite spaţiul aerian din estul Ucrainei după ce un avion de pasageri Boeing-777 al unei companii aviatice malaeziene s-a prăbuşit pe teritoriul Ucrainei, transmite Reuters.

"Lufthansa a decis să evite spaţiul aerian din estul Ucrainei cu efect imediat", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Operatorul aerian german a precizat că va continua să deservească aeroporturile din Kiev şi Odessa.

De asemenea, operatorul aerian rus Aeroflot şi compania Turkish Airlines au anunţat că nu vor mai efectua zboruri deasupra teritoriului Ucrainei.

Avionul companiei Malaysia Airlines zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur. Prăbuşirea s-a produs în apropierea satului Gabovo, la circa 50 de kilometri de oraşul Doneţk, unde se desfăşoară lupte între armata ucraineană şi separatiştii proruşi.

Echipele de intervenţie sosite în zona prăbuşirii avionului malaezian Boeing 777 în Ucraina au găsit resturile în flăcări ale aparatului împrăştiate pe o rază de circa 15 kilometri, împreună cu cadavrele a circa o sută dintre cele 295 de persoane aflate la bord. 

×
Subiecte în articol: lufthansa avion prabusit ucraina