x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lui Hugo Chavez îi plac "băieţii răi"

Lui Hugo Chavez îi plac "băieţii răi"

de Sînziana Stancu    |    23 Noi 2009   •   00:00
Lui Hugo Chavez îi plac "băieţii răi"
Sursa foto: Jack Guez/Afp/mediafax

Pentru preşedintele Venezuelei, criminalii vestiţi şi cruzii dictatori trec drept victime ale unui sistem care îi consideră pe nedrept ca fiind nişte "băieţi răi", iar el le ia apărarea, socotindu-i drept eroi şi luptători revoluţionari.



Cu ocazia unei reuniuni internaţionale a politicienilor socialişti, preşedintele venezuelean a luat cuvântul şi, între altele, i-a luat apărarea vestitului criminal internaţional "Carlos Şacalul", spunând că "un venezuelean nu poate fi un terorist, ci un «luptător revoluţionar» cheie", dezvăluie BBC online. "Carlos Şacalul" îşi ispăşeşte, în Franţa, pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, pentru asasinate comise în 1975.

MARE NAŢIONALIST
Pe numele său adevărat Ilici Ramirez Sanchez, "Carlos Şacalul" a căpătat notorietatea internaţională în anii ‘70, când a plănuit şi organizat o serie de atentate ucigaşe cu bombă, asasinate şi luări de ostatici. A fost urmărit internaţional până în 1994, când a fost prins în Sudan şi predat Franţei, unde a fost arestat şi condamnat pentru uciderea a doi agenţi de spionaj francezi şi a unui presupus informator, în 1975. "Îl apăr, pentru mine nu contează ce se va spune mâine în Europa. (...) Este unul dintre cei mai mari luptători ai Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei", a declarat Chavez, vineri, la Caracas, la întâlnirea cu colegii socialişti.

În trecut, Chavez spunea că "Şacalul" este bun prieten cu el şi că au corespondat mult.
Liderul de la Caracas şi-a mai lăudat şi alţi prieteni, ca preşedintele din Zimbabwe, dictatorul Robert Mugabe, şi preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, spunând despre ei că-i sunt ca "fraţi".

×
Subiecte în articol: externe