x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lui Le Pen iar îi "zboară" romii

Lui Le Pen iar îi "zboară" romii

de Marina Constantinoiu    |    28 Dec 2013   •   11:44
Lui Le Pen iar îi "zboară" romii

Preşedintele de onoare al Frontului Naţional francez (FN, extrema-dreaptă), Jean-Marie Le Pen, a repetat vineri afirmaţiile sale pentru care a fost recent condamnat potrivit cărora "romii zboară în mod natural... ca păsările", notează France Presse.

"Mi-am amintit o frază pe care mi-a spus-o un rom: ‚Ştiţi, noi suntem ca păsările, zburăm în mod natural'", a asigurat Le Pen în jurnalul său de bord video săptămânal.
La 19 decembrie, Jean-Marie Le Pen a fost condamnat la 5.000 de euro amendă pentru injurii publice aduse unui grup de persoane din cauza apartenenţei lor la o etnie.
"Asta înseamnă că romii zboară peste frontiere, ei trec pe deasupra graniţelor pentru a veni până la noi", a adăugat liderul istoric al Frontului Naţional.
"De asemenea, cred că plecarea este la 1 ianuarie, când îi aşteptăm. Sie kommen ("Ei sosesc, în limba germană). Da, sosesc", a adăugat el.

De la 1 ianuarie, muncitorii bulgari şi români vor fi liberi să lucreze în orice stat al Uniunii Europene în numele principiului liberei circulaţii a lucrătorilor, unul dintre drepturile fundamentale ale cetăţenilor europeni, aminteşte AFP.
Încă din 2007, bulgarii şi românii, inclusiv romii, se bucură de dreptul la liberă circulaţie şi şedere în Europa, la fel ca toţi cetăţenii Uniunii.

La 22 septembrie 2012, la universitatea de vară a Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen a reluat provocările privind imigraţia, o temă adorată a partidului, sub ochii fiicei sale Marine.

Batjocorindu-i pe romi, el a stârnit râsete şi aplauze puternice atribuindu-le fraza: "Noi suntem ca păsările, zburăm în mod natural".
În limba franceză verbul "voler" nu înseamnă numai a zbura, ci şi "a fura".


×
Subiecte în articol: jean marie le pen