x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macedonia de Nord: Autorităţile au anunţat dejucarea unui atac terorist plănuit de adepţi ai SI

Macedonia de Nord: Autorităţile au anunţat dejucarea unui atac terorist plănuit de adepţi ai SI

16 Feb 2019   •   10:47
Macedonia de Nord: Autorităţile au anunţat dejucarea unui atac terorist plănuit de adepţi ai SI

Ministerul de Interne al Macedoniei de Nord a anunţat vineri dejucarea unui atac 'terorist' pe teritoriul ţării, pus la cale de 'adepţi ai grupării Stat Islamic', informează AFP.

După un 'schimb de informaţii' cu 'ţări partenere' cu privire la 'planurile potenţiale şi intenţiile de a comite un act terorist pe teritoriul' ţării, Ministerul de Interne a lansat o operaţiune vizând 'identificarea' organizatorilor, a ajutoarelor logistice şi a potenţialilor autori, a comunicat instituţia.

Poliţia a efectuat percheziţii în mai multe localităţi, confiscând 'obiecte' şi 'dispozitive' ce ar fi putut fi folosite pentru comiterea unui atac, a indicat sursa citată, fără a preciza alte detalii despre operaţiune sau despre intenţiile suspecţilor.

Ambasada SUA la Skopje a postat pe site-ul său o avertizare în privinţa 'riscului sporit de atacuri teroriste inspirate de ideologia extremistă în Macedonia de Nord'.

Autorităţile de la Skopje estimau, la sfârşitul lui 2016, la aproximativ 150 numărul de cetăţeni ai ţării care s-au alăturat SI în Siria şi Irak.

Majoritatea acestora au fost recrutaţi din rândul minorităţii albaneze musulmane, care formează un sfert din populaţia de 2,1 milioane de locuitori a Macedoniei de Nord.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Macedonia de Nord atac terorist adepti si