x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron nu ştie ce decizie va lua Trump privind acordul nuclear cu Iranul

Macron nu ştie ce decizie va lua Trump privind acordul nuclear cu Iranul

02 Mai 2018   •   12:26
Macron nu ştie ce decizie va lua Trump privind acordul nuclear cu Iranul

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, principala figură care încearcă să menţină acordul nuclear cu Iranul în faţa impredictibilităţii SUA şi a ostilităţii Iranului, a afirmat că nu ştie ce va decide să facă Donald Trump pe 12 mai, termenul limită pentru continuarea negocierilor, scrie The Guardian.

În cadrul unui discurs în Australia, Macron a afirmat că acordul din prezent “nu era suficient” pentru a opri ambiţiile nucleare ale Iranului, însă acesta era singura înţelegere disponibilă.

“Acordul nuclear cu Iranul a fost o negociere foarte importantă şi este cel mai bun mod de a monitoriza activitatea nucleară din prezent a regimului iranian”, a spus acesta în cadrul unei conferinţe de presă din Sydney.

“Am negociat asta. Am semnat asta. Este bine să respectăm acordul, iar pentru mine este un început bun.”, a spus Macron.

Preşedintele Franţei a mai spus că acrodul trebuie să fie onorat, însă, în ciuda poziţiei SUA, lumea trebuie să se pregătească pentru renegocieri cu Teheran în vederea unei înţelegeri nucleare de lungă durată, mult mai cuprinzătoare.

“Indiferent de ce decizie va fi luată, trebuie să ne pregătim pentru o astfel de negociere de graniţă... pentru că sunt de părere că nimeni nu vrea un război în regiune şi nimeni nu vrea o escaladare în termeni de tensiune în regiune”, a mai spus acesta.

×