x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Madonna se alătură unei campanii a femeilor braziliene împotriva lui Jair Bolsonaro

Madonna se alătură unei campanii a femeilor braziliene împotriva lui Jair Bolsonaro

29 Sep 2018   •   17:04
Madonna se alătură unei campanii a femeilor braziliene împotriva lui Jair Bolsonaro
Sursa foto: Instagram

Cântăreaţa americană Madonna s-a alăturat vineri unei campanii pe care femeile din Brazilia au demarat-o împotriva candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale, Jair Bolsonaro. Vedeta pop a publicat pe contul ei Instagram o fotografie ce o prezintă în timp ce avea aplicată peste gură o bandă adezivă, informează DPA. 

Madonna a folosit şi hashtag-ul #EleNao (#ElNu, în limba portugheză, n.r.), care a devenit un slogan al campaniei demarate de femeile braziliene împotriva lui Jair Bolsonaro, în vârstă de 63 de ani. 

Un grup creat pe Facebook, intitulat "Woman United Against Bolsonaro", are deja câteva sute de mii de admiratori ("followers"). 

Organizatoarele acestei campanii, susţinute de numeroase femei celebre din Brazilia, intenţionează să organizeze proteste la scală naţională împotriva acestui candidat al Partidului Social Liberal la alegerile prezidenţiale în cursul zilei de sâmbătă. 

Partidul Social Liberal (PSL) din Brazilia este o formaţiune politică de dreapta, cu opinii conservatoare. Jair Bolsonaro este o personalitate controversată, fiind cunoscut pentru simpatia afişată faţă de extrema-dreaptă şi părerile sale politice populiste, fapt care i-a adus porecla de "Trump al Braziliei". 

Jair Bolsonaro, fost căpitan în armată, conduce în sondajele de opinie organizate înainte de alegerile prezidenţiale de pe 7 octombrie, înregistrând un procent de susţinere de 28% în rândul alegătorilor. 

Însă el a stârnit un val de indignare în Brazilia prin declaraţiile sale, considerate sexiste, rasiste şi homofobe. 

Jair Bolsonaro a spus, printre altele, că o parlamentară din ţara lui este "prea urâtă pentru a fi violată" şi că "femeile şi bărbaţii nu ar trebui să câştige salarii egale". 

Protestele organizate de femeile din Brazilia ar putea avea "o influenţă decisivă" asupra rezultatului alegerilor prezidenţiale, consideră analistul politic Mauricio Santoro. 

Pe locul al doilea în sondajele de opinie se află Fernando Haddad, reprezentant al formaţiunilor politice de stânga, care l-a înlocuit pe fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, după ce acesta a fost încarcerat pentru acuzaţii de corupţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jair bolsonaro madonna #elenao brazilia