x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Madrid: O locotenent din Garda Civilă a blocat metroul pentru un presupus hoţ român

Madrid: O locotenent din Garda Civilă a blocat metroul pentru un presupus hoţ român

de Carmen Plesa    |    01 Sep 2009   •   00:00

Din cauza unui presupus hoţ român, un locotenent din Garda Civilă spaniolă a paralizat circulaţie pe o linie de metrou din Madrid.
Un locotenent din Garda Civilă spaniolă a paralizat linia 10 a metroului din Madrid, între staţiile Tribunal şi Alonso Martínez, pentru a opri un român care, susţine militarul, intenţiona să-i fure portofelul, informează Europa Press.

José Francisco Ruiz este cunoscut presei iberice deoarece protestează de o săptămână în faţa Ministerului de Interne şi a Direcţiei Generale a Gărzii Civile, pentru o presupusă hărţuire la locul de muncă a cărei victimă ar fi fost.

În această dimineaţă, în jur de 8.30, Ruiz se îndrepta cu metroul spre locul din faţa Ministerului de Interne unde obişnuieşte să protesteze. Potrivit declaraţiilor militarului spaniol, un român aflat în acelaşi vagon a încercat să-I fure portofelul. Ruiz a tras atunci frâna de urgenţă a metroului provocând oprirea trenului şi reţinându-l "în direct" pe presupusul hoţ.

Românul imobilizat a fost lăsat la agenţii de poliţie de la următoarea staţie de metrou, iar Ruiz s-a dus să-şi continue protestul din faţa Ministerului de Interne.

×
Subiecte în articol: diaspora