x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE a activat celula de criză în cazul marinarilor răpiţi în Togo

MAE a activat celula de criză în cazul marinarilor răpiţi în Togo

04 Mar 2019   •   15:36
MAE a activat celula de criză în cazul marinarilor răpiţi în Togo

Trei români se numără printre membrii unui echipaj de navă ce au dispărut duminică, în urma unui incident care a avut loc în apele teritoriale ale statului Togo, precizează Ministerul Afacerilor Externe, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.
Conform sursei citate, a fost activată celula de criză a MAE.
"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenţie evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate", arată Ministerul de Externe.
Din datele preliminare obţinute, a fost confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruţi se află trei cetăţeni români.
"Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost activată celula de criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact permanent cu autorităţile locale, cu proprietarul navei, precum şi cu autorităţile române cu competenţe în domeniu", subliniază MAE.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mae