x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Ambasada nu a fost notificată că ar fi cetățeni români printre victimele exploziilor din Sri Lanka

MAE: Ambasada nu a fost notificată că ar fi cetățeni români printre victimele exploziilor din Sri Lanka

21 Apr 2019   •   13:46
MAE: Ambasada nu a fost notificată că ar fi cetățeni români printre victimele exploziilor din Sri Lanka

Autorităţile din Sri Lanka nu au notificat, până în prezent, Ambasada României cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele exploziei produse, duminică, în oraşul Colombo, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprilie în oraşul Colombo şi în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka.

Sursa citată menţionează că reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate.
 
"Până în prezent, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară", se precizează în comunicat.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

Un număr de 158 de persoane au murit, dintre care 35 de străini, în urma mai multor explozii produse duminică la biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka, transmite AFP, citând o sursă din cadrul poliţiei.

Alte 254 de persoane au fost internate la spital în capitala Colombo şi încă 60 de răniţi au fost înregistraţi în două dintre explozii survenite în afara capitalei.

Cel puţin 64 de oameni au murit chiar în capitală, unde au fost lovite de explozii trei hoteluri şi o biserică, alţi 67 de oameni au murit în atacul de la o biserică din Negombo, la nord de Colombo, iar alţi 25 la o altă biserică în Batticaloa, în estul statului insular, conform aceleiaşi surse.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sri lanka explozii