x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Ambasada României urmăreşte îndeaproape cazul incendierii magazinului din nordul Franţei

MAE: Ambasada României urmăreşte îndeaproape cazul incendierii magazinului din nordul Franţei

28 Mar 2016   •   19:00
MAE: Ambasada României urmăreşte îndeaproape cazul incendierii magazinului din nordul Franţei

 Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un răspuns adresat luni AGERPRES, că Ambasada României la Paris cunoaşte incidentul produs în noaptea de 20 spre 21 martie când un magazin care comercializa produse româneşti în oraşul Denain din nordul Franţei a fost incendiat de către doi agenţi municipali şi urmăreşte îndeaproape cazul respectiv. 

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică română va trimite o echipă consulară mobilă la Denain pentru a discuta cu autorităţile locale, poliţieneşti şi judiciare în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului. 

Citeste si Reacţia fostului ministru al Diasporei, Angel Tîlvăr, în legătură cu magazinul românesc incendiat în Franţa de doi poliţişti rasişti

"De asemenea, Ambasada României la Paris va aduce cazul respectiv la cunoştinţa Ministerul francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale. Totodată, ambasada se află în legătură permanentă cu patronul magazinului, cetăţean român, şi îi acordă acestuia asistenţă consulară, în limita competenţelor legale", se mai arată în răspunsul MAE. 

Postul Europe1 a informat sâmbătă în ediţia online că la Denain, în nordul Franţei, doi agenţi municipali sunt cercetaţi penal pentru "incendiu voluntar cu tentă rasistă" după ce au dat foc unui magazin deţinut de un român. 

Cei doi agenţi municipali au fost plasaţi sub control judiciar, au declarat sâmbătă surse din parchetul din Valenciennes. 

Unul dă ordine, celălalt execută, a notat Europe1. Unul din cei doi agenţi municipali "a dat ordinul" trimiţând "mănuşi şi benzină" unui al doilea agent pentru a incendia magazinul deţinut de un român, a declarat procurorul din Valenciennes, François Perain. 

Cele două persoane fuseseră reţinute marţi. Ancheta a fost încredinţată Direcţiei interregionale a poliţiei judiciare (DIPJ) din Lille. 

×
Subiecte în articol: magazin romanesc incendiat in franta