x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE. Atentionare de calatorie in Polonie - conditii meteo nefavorabile

MAE. Atentionare de calatorie in Polonie - conditii meteo nefavorabile

09 Feb 2015   •   20:08

 Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Polone, cu privire la faptul că Institutul de Meteorologie din acest stat a emis o avertizare de ninsori abundente şi polei, valabilă în intervalul 9-12 februarie 2015.
Astfel, potrivit alertelor meteorologice, sunt vizate zonele din sud-vestul Poloniei, respectiv regiunile Pomorskie, Warmińsko-Mazurskie, Podlaskie, Kujawsko-Pomorskie, Mazowieckie, Wielkopolskie, Dolnośląskie, Opolskie, Śląskie Małopolskie, Świętokrzyskie, Lubelskie, unde se vor înregistra ninsori abundente şi polei.

MAE recomandă cetățenilor români să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte semnele și avertizările de trafic.
Din cauza posibilității apariţiei unor blocaje extinse în trafic, autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Poloniei să consulte pagina de internet www.mae.ro, cât şi site-ul de specialitate http://www.pogodynka.pl/, pentru informaţii actualizate privind evoluţia condiţiilor meteorologice şi de trafic din această ţară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil, „Călătoreşte în siguranţă” şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

×