x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE condamnă ferm atentatul terorist de la Gaziantep, cand 50 de oameni au murit la o nunta

MAE condamnă ferm atentatul terorist de la Gaziantep, cand 50 de oameni au murit la o nunta

21 Aug 2016   •   18:00
MAE condamnă ferm atentatul terorist de la Gaziantep, cand 50 de oameni au murit la o nunta

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor atacului terorist petrecut sâmbătă seară în Gaziantep, reafirmând că România rămâne angajată alături de Turcia în lupta împotriva terorismului.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES, MAE condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist petrecut în seara zilei de 20 august 2016 în Gaziantep, Turcia, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi numeroşi răniţi.

"Astfel de acte îndreptate împotriva oamenilor nevinovaţi sunt incalificabile. MAE transmite condoleanţe familiilor victimelor acestui act de o violenţă extremă şi exprimă întreaga solidaritate cu poporul turc", precizează sursa citată.

De asemenea, MAE subliniază că România rămâne angajată alături de Turcia în lupta împotriva terorismului.

Bilanţul provizoriu al victimelor atentatului cu bombă comis sâmbătă seară la o nuntă în Gaziantep, în sudul Turciei, aproape de frontiera siriană, a crescut la 50 de morţi, a anunţat duminică biroul guvernatorului local, citat de AFP.

Bilanţul precedent era de 30 de morţi şi 94 de răniţi. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că acest atac a fost comis 'probabil' de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Formaţiunea pro-kurdă Partidul Democratic al Poporului (HDP) a anunţat că mirii de la nuntă erau membri ai săi, iar printre cei ucişi se regăsesc de asemenea femei şi copii. AGERPRES

×